Tijdens het Geocachen maak je veel gebruik van verschillenden attributen. Ik neem vaak het volgende mee:

GPS of Smartphone

Dit is vaak een leuk discussie tussen de geocacher over wat nu beter is. Bij mij gaat het om niet wat beter is, maar wat ik het fijnst vindt.  Het is daarom bij mij niet OF maar EN.

GPS

GPS gebruik ik echt voor navigatie. Een GPS kan toch meer tegen een stootje dan een smartphone, en de accuduur is vaak ook beter. Dit omdat een GPS maar één taak heeft. Daarnaast kan je bij je GPS de backlight uitzetten.

Als je een beetje in je GPS verdiept (gpx bestanden inladen, hoe te navigeren en hoe te bedienen) dan merk je gauw de voordelen van een GPS.

Smartphone

Cache gegevens snel en makkelijk te lezen. En is kwa omgeving op de kaart makkelijker te lezen. En je kan makkelijk direct loggen (maar dit kan natuurlijk ook thuis)

Pen & Stempel

Tijdens het loggen van een cache, is een pen wel erg makkelijk, en het maakt het ook persoonlijk. Waarbij je ook af en toe nog een leuke tekst bij kan zetten.

Een stempel is niet echt persoonlijk, maar is wel erg handig als je een grote trail wilt doen, en snel wilt werken.

Goodies

Bij redelijke grotere caches zitten vaan goodies in. Kleine leuke dingetjes om te ruilen.
Zo mag je er iets uithalen, maar dien je wel van de zelfde waarde (of meer) terug te stoppen.

Pincet

Soms is het moeilijk om een logrol uit de cache te krijgen, dan is een pincet wel handig om het logrolletje eruit te halen.

Magneet

Er zijn caches die verstop zijn in een lange buis, in die buis zit dan een koker met het logrol er in. Je zult vaak een magneet nodig hebben om die koker eruit te halen.

Opsomming van overige attributen:

  • Reserve pen/stift
  • Spiegeltje
  • Zaklamp
  • Desinfecterende doekjes
  • Fototoestel
  • Tablet